شنبه 26 مهر ماه 1404
 
  شرح خبر
1404/07/26

تاکید بر نقش حیاتی مصرف آبزیان در سلامت قلب و عروق


با توجه به نقش چشمگیر تغذیه در سلامت قلب و عروق، متخصصان بر مصرف حداقل دو بار در هفته آبزیان به ویژه ماهی، به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی تاکید می‌کنند.
تغذیه نامناسب یکی از عوامل خطرآفرین در بروز بیماری‌های عروق کرونر است که می‌تواند منجر به افزایش کلسترول، تری گلیسیرید، LDL-کلسترول، چاقی، اضافه وزن و فشار خون شود. در این راستا، تغییر و اصلاح الگوهای غذایی در جامعه از اهمیت بسزایی برخوردار است. آبزیان، به ویژه ماهی و میگو، از جمله غذاهای سالمی هستند که متاسفانه مصرف آن‌ها در کشور ما پایین است. (سرانه مصرف ماهی در ایران حدود ۱۴ کیلوگرم است، در حالی که میانگین جهانی بیش از ۲۲ کیلوگرم می‌باشد.) ترویج فرهنگ مصرف این مواد غذایی غنی و با ارزش، می‌تواند به ارتقای سلامت جامعه کمک کند. ماهی با دارا بودن چربی غیر اشباع امگا-۳، پروتئین و اسید آمینه، نقش مهمی در حفظ و ارتقای سلامتی افراد دارد. بیشترین تاثیر ماهی بر سیستم قلب و عروق از طریق چربی غیر اشباع امگا-۳ و اسید آمینه تورین است. ماهی‌های چرب مانند ماهی تون، ساردین و آزاد ماهیان (سالمون و قزل آلا) مقادیر قابل توجهی از چربی امگا-۳ را دارا هستند. البته سایر ماهی‌ها نیز حاوی این چربی غیر اشباع مفید می‌باشند. پزشکان توصیه می‌کنند افرادی که دارای بیماری‌های قلبی هستند، حداقل ۱۸۰ گرم ماهی (دو بار در هفته) مصرف کنند. اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در ماهی به کاهش کلسترول خون کمک کرده و احتمال سکته‌های قلبی را کاهش می‌دهند. مطالعات نشان داده‌اند که رژیم غذایی اسکیموها که عمدتاً از غذاهای دریایی تشکیل شده است، باعث شده تا سطح کلسترول، تری گلیسیرید و LDL-کلسترول در خون آنان پایین باشد و سطح HDL-کلسترول (چربی مفید خون) بالا باشد. به همین دلیل، اسکیموها کمتر به بیماری‌های عروق کرونر و مرگ ناشی از آن مبتلا می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف ماهی می‌تواند احتمال خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و سکته‌های قلبی را کاهش دهد. ارتباط معکوسی بین مقدار و دفعات مصرف ماهی با کاهش عوامل زمینه‌ساز بیماری عروق کرونر (چاقی، فشار خون بالا، چربی خون بالا و غلظت خون) وجود دارد. عباسی، مدیر شیلات استان اصفهان، با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در راستای فرهنگ‌سازی و آموزش از طریق برگزاری جشنواره‌ها و برنامه‌های آموزشی، اعلام کرد که سرانه مصرف ماهی در استان اصفهان به حدود ۱۱ کیلوگرم رسیده است.
استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
ورود |عضويت
  نظرسنجي
نظرشمادرموردسایت مديريت شیلات چيست؟

 

تعداد جوابها : 465

عالی : 45%
خوب : 20%
ضعیف : 28%
متوسط : 6%

  ارسال  
  كاربران برخط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 53
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 53

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 1215065
Visitors بازديد هاي امروز: 692
Visitors بازديد هاي ديروز: 542

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1404/07/26 مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا