|
|
شرح خبر |
|
1394/10/24
خبربررسی امکان تکثیر وپرورش زالو در استان
|
|
جلسه هم اندیشی کارشناسی تکثیر وپرورش زالو در تاریخ 13/10/1394 در این مدیریت با حضور کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی ،بهداشت و دانشکده علوم پزشکی ،نظام مهندسی کشاورزی ،دامپزشکی و محیط زیست وشیلات برگزار گردید .
شایان ذکراست در این جلسه ابتدا مطالب اجرایی تکثیر و پرورش زالو مطرح گردید و پس از آن کارشناسان مدعو نظرات خود را در مورد مزایا ومعایب این موضوع به تفصیل بیان نمودند . شایان ذکر است زالوها کرم های حلقوی یا بند بند هستند که شباهت زیادی با کرم های خانگی دارند و متاسفانه در قرن اخیر مصرف سالانه میلیون ها زالو جهت مصارف پزشکی با زهکشی تالاب ها و دریاچه ها ، باعث کاهش جمعیت جهانی این موجود شده است . نام آنها را در گونه های در معرض خطر قرار داده است . به دلیل گسترش اقبال عمومی به طب سنتی و زالو درمانی در سنوات اخیر تولید و پروش این موجود آبزی به تجارتی سودمند تبدیل شده است و با توجه به این که در حال حاضر تولید زالو در کشور اندک است و بیشتر زالوی مورد نیاز ازمنابع آبی صید می شود . تکثیر و پرورش آن می تواند علاوه بر تولید اقتصادی واشتغال زایی ، گونه ارزشمند زالوی ایرانی را از خطر صید بی رویه نجات دهد وبه جهت ارزش گونه ایرانی می تواند ارز آوری نیز داشته باشد.
محصولات مختلف زالو جهت صادرات شامل خود زالو ، استخراج آنزیم ها توسط شرکت های دارویی ، بصورت پودر زالو برای مصارف آرایشی و بهداشتی و روغن زالو می باشد .
در این راستا شیلات ایران اقدام به صدور دستورالعمل تکثیر و پرورش زالو نموده است که این جلسه جهت بررسی راهکاری صدور مجوز در استان تشکیل گرديد. امکان تولید زالوی طبی در واحد های کوچک با حداقل 50 هزارقطعه وبزرگ تا 2میلیون قطعه در سال با منبع آبی مطمئن ودارای مجوزوجود دارد و در حدود یک الی دوسال طول می کشد تا به بلوغ جنسی برسد که این فاصله زمانی به تغذیه نیز وابسته است .
وبرای پرورش زالو متقاضیان علاوه برداشتن منبع آبی ومحیطی مطمئن وسالم ، جهت صدور مجوز بایستی مجوز های لازم از بهداشت ودرمان ،محیط زیست ودامپزشکی ، امور اراضی و...اخذ نمایند .
|
استفاده از اين
خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
|
نظرات شما
|
|
افزودن نظر شما
|
|
ارسال نظر |
بازگشت |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ورود |عضويت |
|
|
|
نظرسنجي |
|
نظرشمادرموردسایت مديريت شیلات چيست؟ |
|
تعداد جوابها : 442
عالی : 44%
خوب : 21%
ضعیف : 29%
متوسط : 6%
|
ارسال |
|
|
|
|
|
|
كاربران برخط |
|
|
|
|
|
|
|
|