پنج شنبه 06 اردیبهشت ماه 1403
 
  شرح خبر
1396/12/24

روندی بر تولید و توزیع ماهیان زینتی در استان اصفهان


استان اصفهان با تولید بیش از شصت و شش میلیون قطعه ماهیان زینتی رتبه اول کشوری را دارابوده و در حال حاضر حدود یک سوم ماهیان زینتی کشور در این استان تولید می گردد. بیش از هفتصد واحد تولیدی در شهرستانهای استان به این فعالیت اشتغال داشته و توانسته ا شتغال زایی حدود دوهزارو یکصد نفر را فراهم آورد. ماهی قرمز و سفره های هفت سین ماهی قرمز همیشه پای ثابت سفره های هفت سین بوده، فلسفه حضور این موجود کوچک و زیبا به گاهشمارهای باستان بر می گردد که نماد برج حوت (ماهی) بوده و از ایران باستان رواج داشته است. رنگ قرمز ماهی نیز نماد و نشانه : مهر ، شادی و سر زندگی و برکت می باشد. چند توصیه جهت خرید و نگهداری ماهیان قرمز جهت سفره هفت سین 1)سعی کنید ماهی قرمز مورد نیاز خودرا از فروشگاهای معتبر که در طول سال مبادرت به فروش ماهیان زینتی ( آکواریومی) اشتغال دارند تامین کنید ، چرا که کارکنان این فروشگاهها با اصول نگهداری و رعایت نکات بهداشتی ماهیان بیشتر آکاهی دارند 2) تعداد ماهی قرمزی که برای سفره های هفت سین خریداری می کنید باید با حجم ظرفی که قصد نگهداری ماهی را در آن دارید مطابقت داشته باشد ، هر قطعه ماهی تقریبا به یک لیتر آب نیاز دارد .پس اگر ظرف مورد نظر شما حداکثر حجم دو لیتر آب را دارد بیش از دو تا سه قطعه ماهی در آن نگهداری ننمایید.( بعضی عادت دارند به دلیل زیبایی تنگها را پر از ماهی می کنند) 3) آب داخل تنگ ها را دو نوبت در هفته تعویض نمایید 4) حتما جهت نگهداری ماهیان قرمز از ظروفی استفاده نمایید که دهانه ورودی آنها گشاد بوده و امکان تبادل اکسیژنی در آنها وجود داشته باشد. 5)آبی که جهت نگهداری ماهیان از آنها استفاده می کنید حتما از شرایط بهداشتی مناسبی برخوردار باشد در صورتیکه از آب شهر استفاده می شود حتما قبل از وارد کردن آن در ظروف ماهی، حتما آب را 48 ساعت ذخیره و با شرایط بهداشتی نگهداری کنید تا کاملا "کلر زدایی" در آ ن انجام گیرد 6) قبل از ورود ماهیان قرمز خریداری شده به ظروف مورد نظر ، چند دقیقه کیسه پلاستیکی ماهی را روی سطح آب ظرف قرار دهید تا تبادل دمایی به خوبی انجام گیرد و ماهیان دچار شوک حرارتی نگردند . 7)از قرار دادن ظروف ماهی در مقابل نور خورشید و مجاور وسایل گرمایشی خود داری نمایید. 8) ماهیان قرمز هم مثل هر موجود زنده ای نیاز به غذا داشته و باید تغذیه شوند.غذای مورد استفاده باید از پروتیین کمتر و و هیدرات کربن بیشتری برخوردار باشند. غذای مناسب را از فروشگاههایی که ماهیان زینتی و ملزومات آن را می فروشند خریداری نمایید که این غذاها به صورت : پولک وگرانول توزیع می گردد که باید در زمان خرید به تاریخ تولید و تاریخ انقضای مصرف آن توجه کرد. 9) برای تغذیه ماهیان قرمز از خرده نان و بیسکویت هرگز استفاده نکنید ویادتان باشد که غذایی استفاده می کنید باید ظرف پنج دقیقه مصرف شوند پس از ریختن غذای اضافی در ظروف ماهیان خودداری نمایید. 10) هیچ بیماری مشترکی بین ماهیان زینتی و انسان تا کنون گزارش نشد ه است و از این بابت جای هیچ نگرانی نیست اما چند توصیه : 10- الف : بعد ازهر بار دست زدن و لمس کردن ما هیان در زمان تعویض آب ، دستان خود را با آب و صابون شستشو دهید 10 –ب :در صورتیکه سابقه حساسیت پوستی دارید ،در زمان لمس کردن ما هیان به منظور تعویض آب حتما از دستکشهای یک بار مصرف استفاده نمایید. 10-ج : از لمس کردن و تماس ماهیان با دست کودکان خودداری نمایید. 11) حتما توصیه می شود بعد از ایام نوروز ، اگر شرایط نگهداری ماهیان قرمز را ندارید ، به منظور بقای زیست ماهیان حتما آنها را به دوستان خود که بتوانند ماهیان را بهتر نگهداری کنند هدیه بدهید.
استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
ورود |عضويت
  نظرسنجي
نظرشمادرموردسایت مديريت شیلات چيست؟

 

تعداد جوابها : 442

عالی : 44%
خوب : 21%
ضعیف : 29%
متوسط : 6%

  ارسال  
  كاربران برخط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 49
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 49

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 819627
Visitors بازديد هاي امروز: 490
Visitors بازديد هاي ديروز: 543

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/06 مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا