|
|
شرح خبر |
|
1397/11/04
تولید"تخم تمام ماده ماهی قزل آلا "در استان اصفهان برای اولین بار
|
|
تولید"تخم تمام ماده ماهی قزل آلا "در استان اصفهان برای اولین بار انجام شد
در روند پرورش ماهیان قزل آلا ،تولید کنندگان ترجیح می دهند که بچه ماهیانی که وارد مراکز پرورشی خود می کنند از جنس " تمام ماده" باشد و پرورش جنس ماده نسبت به جنس نر را ترجیح می دهند. دلیل این موضوع این است که ، در جنسهای نر قزل آلا بلوغ جنسی نسبت به جنس ماده یک سال زودتر اتفاق می افتد . لذا ماهیان نر قبل از رسیدن به وزن بازاری ( وزن صید) وارد فرآیند بلوغ شده و انرژی حاصل از مصرف خوراک را به جای آنکه صرف رشد و افزایش وزن لاشه خود کنند ، صرف توسعه ساختارهای جنسی خود خواهند کرد که این امر باعث کاهش میزان تولید ( وزن لاشه) در ماهیان خواهد شد و نهایتا سود آوری تولید کنندگان را کاهش خواهد داد.
تا کنون تولید تخم و نهایتا بچه ماهی که در اختیار مراکز پرورشی قرار می گرفته است ، در اغلب مراکز تکثیر در کشور ما به روش سنتی انجام می گردیدکه در این روش نیمی از گله های ماهی حاصل نر و نیمی دیگر ماده بوده اند و این در حالیست که در کشورهای پیشرفته سالهاست که برنامه ریزی خود را بر مبنای تولید گله های تک جنس تمام ماده بنا نهاده اند . در همین راستا ،در استان اصفهان طرح تولید تخم تمام ماده قزل آلا با مشارکت دانشگاه صنعتی اصفهان و همکاری مدیریت شیلات استان در مزرعه تکثیر و پرورش ماهی شرکت ابزی نگین شایان فریدونشهر از سال 96 آغاز گردیده است و از از ابتدای فصل تکثیر سالجاری ( مهر 97) در این مرکزاقدام به تولید تخم تمام ماده گردیده و تا کنون حدود ده میلیون تخم سبز تمام ماده عاری از هر نوع بیماری به بازار عرضه نموده است.
در راستای حمایت از کالای ایرانی و به سبب تشویق فعالین بخش تولید و در آمد زایی بیشتر و قطع تدریجی وابستگی به ورود تخم های خارجی و کاهش شیوع انواع بیماریها ، این طرح با نظارت مدیریت شیلات استان اصفهان و سازمان شیلات ایران در سال 97 اجرا گردیده و در سال آتی نیز استمرا خواهد داشت و همزمان در پنج استان دیگر در مرحله اجرا می باشد
|
استفاده از اين
خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
|
نظرات شما
|
|
افزودن نظر شما
|
|
ارسال نظر |
بازگشت |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ورود |عضويت |
|
|
|
نظرسنجي |
|
نظرشمادرموردسایت مديريت شیلات چيست؟ |
|
تعداد جوابها : 428
عالی : 46%
خوب : 22%
ضعیف : 30%
متوسط : 3%
|
ارسال |
|
|
|
|
|
|
كاربران برخط |
|
|
|
|
|
|
|
|