|
|
شرح خبر |
 |
1401/10/27
برگزاري اولين همايش شيلات وگردهمايي آموزشي آبزيپروري و صنايع شيلات با عنوان «ارتقاء بهرهوري در مزارع پرورش آبزيان» در استان اصفهان
اولين همايش آموزشي آبزيپروري وصنايع شيلات با عنوان «ارتقاء بهرهوري درمزارع پرورش آبزيان» باهمت مديريت شيلات استان و انجمن دام،طيوروآبزيان در محل اتاق بازرگاني اصفهان برگزار و ازپيشكسوتان وتوليدكنندگان برگزيده صنعت شيلات استان تقديرشد. |
 |
به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزی، محمدرضا عباسي، مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان اظهار داشت: سلامت انسان در گرو بهداشت و تغذيه است و نقش آبزيان در تغذيه سالم انكارناشدني است؛ درحاليكه سرانه مصرف ساليانه آبزيان در اصفهان بالغ بر 11 كيلوگرم است كه با سرانه جهاني آن يعني بيش از 20 كيلوگرم فاصله دارد. وي با اشاره به دستاوردهاي استان در حوزه شيلات بيان كرد: استان اصفهان با توليد 74 ميليون قطعه ماهي زينتي و به ميزان يكسوم توليد كشور، قطب توليد ماهيان زينتي ايران محسوب ميشود. همچنين اصفهان با توليد بيش از هشت هزار تن انواع ماهيان خوراكي و برنامه توليد 100 ميليون تخم چشم زده در تمام فصل وتامين حدود يك سوم نياز كشور و توليد بيش از 60 ميليون قطعه بچه ماهي ، اشتغال 4 هزار نفري در اين حوزه از موقعيت ممتازي در كشور برخوردار است. عباسي با اشاره به تنوع گونههاي توليدي آبزيان در استان و پيشي گرفتن توليد ماهيان خوراكي و زينتي در اصفهان نسبت به ميزان مشخصشده در برنامه ششم توسعه، اولويتهاي شيلات استان در آينده را تشريح كرد. و مهندس عباسي در ادامه ضمن تاكيد به مباحث مكانيزاسيون ونقش آن در ارتقاء بهره وري در آبزي پروري وافزايش توليد آبزيان با توجه به محدوديت منابع آبي دراستان ، هدف از اين گرد همايي را هم به اهميت توجه به ارتباط بيشتر توليد كنندگان ماهي استان با مباحث علمي ودانش بنيان وهم انديشي در اين خصوص و همچنين ايجاد اتحاديه وتقويت تشكل هاي شيلاتي و ايجاد زنجيره توليد در آبزي پروري در استان اعلام داشتند . صنعت آبزيپروري استان انجمن مستقل تشكيل ميدهد در ادامه دكتر بهنام ابراهيمي دبيركل اتاق بازرگاني اصفهان در اين همايش نيز اظهار داشت: اتاق بازرگاني خانه فعالان اقتصادي و در واقع خانه افرادي است كه بار توليد، صادرات، ارزش افزوده و اشتغال را به دوشميكشندوحضورفعالانصنعتدام، طيور، آبزيان و زنبور عسل استان در اتاق اصفهان را ارج مينهيم. وهمچنين داريوش اميني، دبير انجمن صنعت دام، طيور، آبزيان و زنبور عسل استان اصفهان با اشاره به تشكيل اين انجمن ذيل اتاق بازرگاني از سال گذشته با هدف همافزايي بخشهاي توليدي و تجاري در صنعت دام، طيور، آبزيان و زنبور عسل و شبكهسازي از تشكلها گفت: حمايت مادي و معنوي در جهت بهبود فضاي كسبوكار صنعت دام استان از ديگر اهداف تشكيل اين انجمن بود.وي با تأكيد بر تشكيل انجمنهاي مستقل براي صنايع دام، طيور، آبزيان و زنبور عسل اضافه كرد: قرار است در آينده انجمن آبزيپروران استان ايجاد شود و اين آمادگي در اتاق بازرگاني اصفهان وجود دارد و ميتوانيم با اتكاء به حمايتهاي اتاق اصفهان خدمات خوبي به اعضا ارائه كنيم. آبزيان، سومين صنعت غذايي ارزآور كشور دكتر سالار درافشان، عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي اصفهان نيز در ارائهاي با عنوان بررسي صنعت آبزيپروري گفت: اين صنعت بيشترين نرخ رشد را در دنيا و ايران دارد. امروزه در عصر انقلاب آبي هستيم و راهحل پيش روي بشر تأمين غذا از منابع آبي است. گراني نهاده، محدوديت گونههاي پرورشي نسبت به ساير نقاط دنيا، حاشيه سود كم، مشكلات بازار و ارتباط كم صنعت با دانشگاه از جمله مهمترين چالشهاي صنعت آبزيپروري ايران است. وي با اشاره به سهم ۱۵ درصدي آبزيان در سبد پروتئين حيواني مصرفي مردم جهان واينكه ما از نظر مصرف آبزيان فقير هستيم افزود: اميدواريم اين سهم در ايران و استان اصفهان هم افزايش يابد. در سطح جهاني فقط 200 گونه ماهي خوراكي پرورش داده مي شود واين در صنعت دامپروري محدود هست ، واز طرفي آبزيان مصرف آبي ندارند و آب محيط زندگي آنها حساب مي آيد و آب خروجي براي ساير صنايع مصرف ميگردد . و در ضمن پس از پسته و لبنيات سومين صنعت ارزآور در صادرات صنايع غذايي و كشاورزي ايران است و آبزيان توليدي ايران به 55 كشور صادر ميشود؛ بنابراين نبايد اين صنعت را دستكم گرفت. نقش خوراك آبزيان در اقتصاد آبزيپروري دكتر عليرضا قائدي، عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات علوم شيلاتي كشور نيز درباره نقش تغذيه آبزيان در اقتصاد آبزيپروري اظهار داشت: بيش از ۷۰ درصد هزينه آبزيپروري مربوط به خوراك است و خوراك باكيفيت ميتواند سبب موفقيت آبزيپرور شود. وي با اشاره به كشورهاي توليدكننده بهترين خوراك آبزيان در جهان ادامه داد: خوراك آبزيان بايد توليد محصول با حداكثر كارايي و حداقل قيمت را تضمين كند. همچنين فرمولاسيون توليد خوراك كاملاً عملياتي است و ساختار و فرمول توليد خوراك يك آبزي بايد نسبت به شرايط پرورش و هدف از توليد آن آبزي متفاوت باشد؛ بنابراين در كنار تجربه، دانش تغذيه و فيزيولوژي آبزي هم در ساختار خوراك توليدي موثر است. اصول توليد خوراك شامل انتخاب مواد اوليه، خط توليد و فرمولاسيون خوراك است و اين در حالي است كه عدم اطلاع از مواد تشكيلدهنده خوراك از جمله نقاط ضعف آبزيپروران كشورمان محسوب ميشود. وهمچنين مديريت مزرعه در تغذيه وبهداشت دركاهش هزينه ها و كارايي خوراك مهم است . نقش كيفيت آب و افزايش توليد و بهره وري درآبزيان دكتر امير حسام آقايي مدير عامل شركت دانش بنيان شميم شريف تهران نيز در باره نقش كيفيت آب در پرورش انواع آبزيان وافزايش توليد وهمچنين به معرفي ومقايسه تجهيزات و سيستم هاي تصفيه فيزيكي وشيميايي آب از جمله دستگاه هاي درام فيليتر وفيلتر شني وهمچنين دستگاه اكسيژن ساز ،uv و اوزن ژنراتور و همپنين مخازن كرايژنيك و اكسيژن مايع پرداختند . |
استفاده از اين
خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
|
نظرات شما
|
|
افزودن نظر شما
|
|
ارسال نظر |
بازگشت |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ورود |عضويت |
|
|
|
نظرسنجي |
 |
نظرشمادرموردسایت مديريت شیلات چيست؟ |
|
تعداد جوابها : 394
عالی : 45%
خوب : 24%
ضعیف : 29%
متوسط : 2%
|
ارسال |
|
|
|
|
|
|
كاربران برخط |
 |
|
|
|
|
|
|
|