سه شنبه 29 اسفند ماه 1402
 
  غذاهای دریایی

روش طبخ انواع غذا با آبزيان پرورشي و ميگو

همبرگر ميگو:
مواد لازم براي 4 نفر:
ميگوي پوست كننده                        500 گرم
سيب زميني                                  500 گرم
نمك                                               15 گرم
كاري                                                5 گرم
فلفل                                                5 گرم
پياز                                                50 گرم
روغن                                            به اندازه لازم
طرز تهيه :


1 -
ميگو راهمراه با پياز چرخ  ميكنيم وبه آن 15 گرم نمك ، 5 گرم كاري ، 5 گرم فلفل و سيب زميني اضافه ميكنيم  ومخلوط نموده تابصورت خمير درآيد
2 -
از خمير بدست آمده به اندازه يك همبرگر خمير را جدا نموده وروي يك محل صاف و تميز به صورت دايره پهن مي نماييم وآن را در روغن به مدت 5 دقيقه سرخ ميكنيم .


كوكتل ميگو:
مواد لازم :
ميگوي تميز شده پخته شده                    12 عدد
كاهوي                                                 خرد شده بصورت باريك هاي بلند نصف فنجان
آبليمو                                                  يك قاشق
مايونز آماده                                           2 قاشق
سس گوجه فرنگي آماده                         يك قاشق چايخوري
نمك                                                     به مقداركافي
درصورت تمايل

                                                      كمي خلال بادام خرده شده

طرز تهيه :
كاهوهاي خرد شده را دريك ليوان بزرگ پايه دار بريزيد ، ميگوها را روي كاهو بچينيد، سس مايونز را با آبليمو وسس گوجه فرنگي و نمك و كمي جعفري خرد شده مخلوط كرده و نيمي از آن را روي ميگوها بريزيد، بقيه را در ظرف جداگانه سرسفره ببريد تاكساني كه مايل باشند مقدار بيشتري سس روي ميگو بريزيد( البته مرنگيها ،خامه وليكور هم به اين سس اضافه ميكنند) خلال بادام را اگر ميل داريد روي ميگو بپاشيد.


كباب ميگو:
مواد لازم براي 4 نفر
ميگو بدون سر                                  1كيلوگرم
روغن مايع ( مازولا- ذرت )                   نصف استكان
آب پياز                                            4 قاشق غذاخوري
زعفران آب شده                                2 قاشق غذا خوري
فلفل سفيد                                      1 قاشق چايخوري
نمك به مقدار لازم


طرز تهيه :
 ميگو را پوست كنده و روده پشتي آن را خارج ميكنيم . پس از شستن آن را درصافي گذاشته تا آب آن كم شود ، سپس آن را در ظرفي ريخته و 2 قاشق زعفران روي آن مي ريزيم و خوب مخلوط مي كنيم آنگاه روغن مايع ، فلفل ، آب پياز ونمك به آن اضافه ومخلوط مي نمايم و آن را درمحل خنكي به مدت 2 الي 3 ساعت نگهداري وسپس آن را به سيخ مي كشيم .
براي كشيدن سيخ ، اول بايستي سيخ ها را چرب نماييم و ميگو را از قسمت خميده به سيخ بكشيم و روي زغال گذاشته و موقع كباب نمودن روي ميگوها را با كره آب شده چرب مي نماييم تاموقعيكه رنگ آنها طلايي شود
 
پس ازكباب شدن آنها را در ديس بصورت ششليك كشيده و اطراف آن را با ليمو ترش ، مارچوبه ، خيار شور ، جعفري و نخود فرنگي تزئين مي نماييم ، اكنون غذاحاضر است.

 

 

 

 

 


سوپ ميگو:
مواد لازم :
ميگوي تميز شده و پخته                      200 گرم
باميه                                                200 گرم
جعفري خردشده                                 2 قاشق غذاخوري
پياز                                                   1 عدد
گوجه فرنگي ريز شده                           6 عدد
فلفل سبز دلمه اي                              4 عدد
نمك وفلفل                                         د رصورت تمايل
رب گوجه فرنگي                                 2 قاشق غذاخوري

طرز تهيه :
پياز را خرد كرده در كره سرخ كنيد.تخم فلفل سبز رابگيريد وبعد آن راخرد كنيد وروي پياز بريزيد وكمي تفت بدهيد ، باميه ها را در ظرف جداگانه ودركمي كره تفت بدهيدوبه پياز وفلفل سبز اضافه كنيد.
ميگو ، جعفري ، باميه ، رب گوجه فرنگي هاي ريز شده ، فلفل سبز را با 7 ليوان آ ب( در صورت تمايل نصف ليوان برنج پخته شده ) در قابلمه بريزيد، نمك وفلفل اضافه كنيد واين مواد رابه مدت 15 دقيقه باحرارت ملايم بپزيد ( اگر قارچ در دسترس داشتيد دركره تفت بدهيد و با بقيه مواد بپزيد ) اكنون غدا حاضراست.


سالا ميگو ( روشي ديگر )
مواد لازم :
ميگوي تميز كرده يا آب پز شده                   200 گرم
تخم مرغ آب پز                                        3 عدد
زيتون                                                    6 عدد
خيار شور                                              4 عدد
گوجه فرنگي                                          4 عدد
كاهوي خرد شده                                    به مقدار لازم

طرز تهيه
كاهوي خرد شده را ته ظرف سالاد طوري قرار دهيد ، ميگوها را 4 قسمت كرده 4 گوشه كاهوها قرار دهيد ، در وسط كاهو گوجه فرنگي هاي 4 قاچ شده را قرار دهيد، تخم مرغهاي آبپز را هم ورقه كرده گوشه به گوشه روي سالاد بگذاريد ، زيتونها را هم روي سالاد قرار دهيد ، خيار شور حلقه حلقه كرده روي سالاد بگذاريد ، در صورت تمايل ميتوانيد پياز حلقه حلقه شده هم روي سالاد قرار دهيد سس اين سالاد به اين ترتيب تهيه مي شود.
دوعدد زرده تخم مرغ ، سه قاشق روغن زيتون ، يك قاشق سركه ، نصف قاشق غذا خوري خردل وكمي ترخون خرد شده راهمراه باكمي نمك و فلفل مخلوط كرده وخوب بهم بزنيد تاكمي غليظ شود، نيمي از اين سس را روي سالاد بريزيد نيم ديگر را در ظرف مخصوص سس ريخته  جداگانه سر سفره ببريد، در صورت تمايل ميتوانيد كمي آبليمو هم به اين سس اضافه كنيد،اين سس براي سالادفصل هم مناسب است .


قليه ميگو:
مواد لازم :
ميگوي پوست كنده تميز شده                      1 كيلوگرم
گشنيز                                                    100 گرم
شنبليله                                                 100 گرم
جعفري                                                   50  گرم
تمر هندي                                               150 گرم
پياز بزرگ                                                 1 عدد
رب گوچه فرنگي                                       ربع فنجان
آب                                                         4 فنجان
نمك وفلفل                                              به مقدار كافي
جوز هندي وفلفل سياه هندي                    كمي

طرز تهيه :
ميگوها را در روغن يا كره تفت داده وكنار بگذاريد ،پياز ، گشنيز ، شنبليه وجعفري راخرد كرده درماهيتابه تف دهيد ، دقيقه هاي آخر ميگوهاي سرخ كرده رابه اين سبزيها اضافه كنيد، ، تمرهندي را نيـم ساعت در 4 فنـجان آب بخيسانيد وبعد هسته هايش را گرفته باهمان آب به مواديكه سرخ كرده ايد اضافه كنيد ، رب گوجه فرنگي ، فلفل ونمك وادويه هاي هندي را هم اضافه كرده ، كليه اين مواد را به مدت 15 دقيقه باحرارت ملايم بپزيد،   اين قليه  حتماً بايد با پلويي كه كمي كره درآن بكار رفته سرو شود.

 


كتلت ميگو:
مواد لازم
ميگو                                           250 گرم
پياز                                             يك عدد
نمك وفلفل                                   به مقداركافي
 
پوره سيب زميني                        يك فنجان ونيم
زرده تخم مرغ                               3 عدد
گشنيز خرد شده                           به مقدار لازم
طرز تهيه :
ميگورا پوست كنده دركمي كره همراه با پياز خرد كرده وگشنيز تفت بدهيد ، اين مواد را دوبار با چرخ گوشت ، چرخ كنيد بعد با پوره سيب زميني وزرده هاي تخم مرغ مخلوط كرده ، نمك و فلفل بپاشيد و به صورت كتلت درآوريد، در پودر نان سوخاري بخوابانيد و دركره سرخ كنيد اگر در آشپزي مبتكر وبا سليقه باشيد شخصاً ميتوانيد ميگو را به طريق ديگر تهيه كرده وسروكنيد.


ميگو با برنج :
مواد لازم :
ميگو پوست كنده                            يك سوم كيلو
برنج                                             يك فنجان بزرگ
آب                                               دو فنجان بزرگ
روغن                                           4 قاشق سوپخوري
پياز ريز شده                                 1 عدد
نمك وفلفل                                   به ميزان كافي
زعفران                                        به مقدار لازم

طرز تهيه :
پياز وگوجه فرنگي را در روغن سرخ كنيد، ميگوهاي آماده را اضافه كنيد وبعد آب را در آن بريزيد ونمك و فلفل وزعفران را به آن اضافه نماييد وبه مدت نيم ساعت آرام بجوشانيد سپس برنج را بريزيدوبه مدت 25 دقيقه ديگر آن را بپزيد، اگر آب برنج كم شد مقداري  اضافه كنيد تا خوب برنج پخته شود سپس با يك جنگال ميگوها را از برنج جداكنيد وبرنج را در ديس بكشيد ميگوها راروي آن بگذاريد وگرم سرو نماييد.


كباب بختياري با ماهي

مواد لازم براي چهار نفر

فيله ماهي                   1 كيلوگرم
دنبه گوسفند                250 گرم
پياز خلال شده              500گرم
زعفران دم شده            يك چهارم پيمانه
نمك و فلفل                  به ميزان لازم
آبليمو                         يك چهارم پيمانه 

طرز تهيه:

ماهي فيله شده را به طول 6 cm و قطر cm 3 برش بزنيد. پياز، زعفران، نمك، فلفل و آبليمو را به آن اضافه كنيد. دنبه ها را به يك اندازه برش زده و به مدت 2ساعت در اين سس بخيسانيد. بعد قطعات ماهي و دنبه را يك در ميان به سيخ كشيده و اين كار را تكرار كنيد تا سيخ پر شود. سيخ را روي تخته آشپزخانه قرار دهيد و با بيفتك كوب كمي ماهي و دنبه را بكوبيد . سپس روي آتش منقل قرار دهيد تا دو طرف آن كباب شود. اين كباب را همراه چلو و گوجه كباب شده سرو كنيد .

 

 

 

 


اسنك ماهي و ميگو

مواد لازم براي چهار نفر

نان تست                              يك بسته
پنير پيتزاي                             ورقهاي 1بسته
سير له شده                          2حبه
ماهي يا ميگوي ريز شده         400گرم
قارچ خرد شده                       100گرم
آويشن                                 1قاشق مربا خوري
سس قرمز                            2قاشق سوپخوري
نمك و فلفل                           به ميزان لازم 
طرز تهيه :

ابتدا در قابلمه اي سير و ماهي يا ميگو را كاملا با هم تفت داده و سپس نمك و فلفل را به آنها افزوده و بعد قارچ خرد شده و آويشن را به مواد اضافه كرده خوب تفت مي دهيم . سپس درب ظرف را ميگذاريم . كمي كه نرم شد مواد را از روي حرارت بر ميداريم و نان تست را در دستگاه ساندويچ ساز قرار ميدهيم . به اين صورت كه در كف آن يك تكه نان قرار داده و روي آن را با كمي سس قرمز آغشته كرده سپس مقداري از مواد ( حدودا يك قاشق غذا خوري) روي سطح نان پهن ميكنيم. سپس يك لايه پنير پيتزا را روي سطح نان قرار داده و يك تكه نان ديگر هم روي مواد قرار ميدهيم.دستگاه را به مدت 5 تا 7 دقيقه روشن ميكنيم تا دو طرف نانها كاملا برشته شود.


تست ماهي و ميگو
مواد لازم براي چهار نفر

ماهي يا ميگوي چرخ شده         250 گرم
سير خرد شده                         1حبه
زنجبيل                                   1قاشق چايخوري
گشنيز خرد شده                      1قاشق غذا خوري
سس فلفل                             1قاشق مربا خوري
كنجد                                     نصف فنجان
نمك                                      به ميزان لازم
روغن                                     به ميزان لازم
نان تست                               تعدادي

طرز تهيه:

ماهي يا ميگو، سير،زنجبيل، گشنيز و سس فلفل را با هم مخلوط مي كنيم .سپس دور نانها را گرفته و از اين مواد روي آنها قرار مي دهيم و روي آن را به كنجد آغشته مي كنيم و با دست كمي روي آن را فشرده مي كنيم تا كنجد به مواد بچسبد. نانها را از قطر به 2 نيم تقسيم كرده و آنها را در روغن سرخ مي كنيم و روي كاغذ روغن اضافي آنها را مي گيريم.

 

 

 

 

 

 

 

 


ساموساي هندي با ماهي
مواد لازم براي چهار نفر

ماهي چرخ شده                            300گرم
سيب زميني متوسط آب پز شده       3 عدد
گشنيز تازه خرد شده                      3 قاشق غذا خوري
پياز خرد شده                                1 عدد
پودر زيره                                       1 قاشق مربا خوري
پودر سير                                      1 قاشق چايخوري
فلفل قرمز                                     به ميزان لازم
شنبليله خشك                             2 قاشق مربا خوري
نمك و زردچوبه                              به ميزان لازم
روغن براي سرخ كردن                    به ميزان لازم 
 طرز تهيه:

درون تابه كمي روغن ريخته سپس پياز را در آن تفت مي دهيم و ماهي را به آن اضافه كرده همراه نمك و زردچوبه آن را تفت مي دهيم. سپس فلفل و سير را همراه پودر زيره ، پودر تخم گشنيز، پودر سير، شنبليله خشك و گشنيز تازه به مواد درون تابه اضافه كرده خوب تفت مي دهيم، حالا سيب زميني خرد شده را به مواد اضافه كرده و مواد را از روي حرارت برداشته و مقداري از مواد را روي هر تكه نان قرار داده و به صورت مثلثي آن را پيچيده و در روغن سرخ كرده ميل مي كنيد.


ميگوي پفكي 
مواد لازم براي چهار نفر

ميگوي پوست گرفته بدون سر          750 گرم
ماء الشعير                                    2 ليوان
آرد                                              5/1 ليوان
بيكينگ پودر                                 1 قاشق غذاخوري
پودر سير                                     1 قاشق چايخوري
روغن براي سرخ كردن                    به ميزان لازم

طرز تهيه:

در ظرفي ماءالشعير را ريخته سپس آرد را كه قبلا به آن بيكينگ پودر و سير افزوده ايم كم كم اضافه مي كنيم در حدي كه خميري كه بدست مي آيد مثل ماست سفت باشد . سپس دانه دانه ميگو ها را از دم در دست گرفته و در اين مايع خميري فرو كرده و در روغن فراوان سرخ مي كنيم.

نكته :به خمير به هيچ وجه نمك افزوده نمي شود زيرا پف خمير گرفته مي شود. با هم زدن زياد نيز گاز ماءالشعير خارج شده و باز هم پف نمي كند.

لازم به ذكر است براي نمك دار كردن ميگو قبلا آن را به نمك آغشته مي كنيم.

 

 

 

 


كتلت ماهي
مواد لازم براي چهار نفر

ماهي چرخ كرده                              1 كيلوگرم
سيب زميني پخته و رنده شده           2 عدد متوسط
سيب زميني خام و رنده شده            3 عدد
پياز رنده شده                                 1عدد
سير رنده شده                                1 قا شق سوپخوري
آبليمو                                           يك چهارم پيمانه
پياز ساتوري شده                           يك چهارم پيمانه
تخم مرغ                                        2 عدد
نمك و فلفل و روغن                         به ميزان لازم
ادويه                                             1 قا شق چايخوري 
طرز تهيه:

ماهـي چرخ شده را داخل يك كاسه بزرگ ريخته و به ترتيب پياز رنده شده، سير،سيب زميني پخته و خام رنده شده،آبليمو،پيـازچه ساتوري شده،تخم مرغ ها و نمك و فلفل را بيفزاييد . اين مخلوط را خوب ورز دهيد تا تمام مواد به صورت كامل با هم مخلوط شوند. روغن را داخل تابه ريخته روي حرارت قراردهيد تا گرم شود.از مخلوط آماده به اندازه يك نارنگي كوچـك برداشته به كمك دست آن را به صورت بيضي فرم دهيد و در روغـن سرخ كنيد. كتلتهاي سرخ شده را در ديس مناسب قراردهيد و اطراف آن را با گوجه فرنگي و سبزيجات تزئين نماييد.


ماكاروني ماهي
مواد لازم براي چهار نفر

ماهي                                           1كيلوگرم
ماكاروني                                       1 بسته
جعفري و گشنيز خرد شده                دو سوم ليوا ن
رب گوجه فرنگي                             4-3 قاشق غذاخوري
فلفل دلمه اي                                 1 عدد كوچك
پياز                                              2 عدد
سير                                             3 حبه
نمك،فلفل،زردچوبه و دارچين             به ميزان لازم
زعفران دم شده                             به ميزان لازم
نارنج                                            يك عدد 

طرز تهيه:

ماهـي را بعد از تميز كردن و شستن همراه با كمي پياز داغ و نمك و زردچوبه و يك استكان آب حدود 5 دقيقه مي پزيم. بعد از پخته شدن ماهي، استخوان آن را جدا كرده وماهي را ريز ريز ميكنيم سپس پياز را تفت داده فلفل را نيز خرد كرده داخل پياز تفت مي دهيم. بعد سيـر رنده شده را اضافه مي كنيم. حالا سبزي ها را اضافه كرده و بعد از تفت سبزي، ماهي را اضافه مي كنيم.در انتها رب گوجه فرنگي، نمك،ادويه،آب نارنج،دارچين و زعفران را اضافه كرده و بعد از مخلوط كردن كامل ، حرارت را خاموش مي كنيم . ماكاروني را با آب و نمك جوشانده و هماننـد ماكاروني با گوشت عمل كرده و آن را دم مي كنيم.

 

 

 

 

 

 


فلافل ماهي
مواد لازم براي چهار نفر

ماهي چرخ شده                          300 گرم
نخود خيس شده                          400گرم
پودر زيره سبز                               1 قاشق مربا خوري
تخم مرغ                                     2 عدد
پياز رنده شده                              1 عدد
سير له شده                               2 حبه
گشنيز خرد شده                          3 قاشق سوپخوري
بكينگ پودر                                  1 قاشق غذاخوري
نمك،فلفل،زردچوبه و روغن             به ميزان لازم 

طرز تهيه:

ابتدا ماهي، نخود چرخ شده،پياز رنده شده، سير له شده و گشنيز كاملا ساطوري شده را با هم مخلوط كرده سپس پودر زيره، نمك،بكينگ پودر، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه كرده و خوب ورز مي دهيم تا مخلوط شود سپس از مواد به اندازه يك گردو برداشته و در روغن فراوان سرخ مي كنيم . اين غذا را همراه نان باگت، خيار شور، كاهو و گوجه فرنگي سرو مي كنند.


شنيسل ماهي

مواد لازم براي چهار نفر

 

ماهي                                       1 عدد
تخم مرغ                                   2 عدد
آرد گندم                                    1 پيمانه
آرد سوخاري                              1 پيمانه
پودر سير                                  1 قاشق مربا خوري
ادويه                                        1 قاشق مربا خوري
نمك و فلفل                               به ميزان لازم
روغن                                       1 پيمانه
كنسرو نخود                              1 پيمانه
قارچ                                       150گرم
چيپس                                   200گرم 
طرز تهيه:

ماهي را پاك كرده به قطعات منظم تقسيم نماييد، استخوانهاي آن را خارج كنيد . تخم مرغ ها را در ظرفي شكسته همراه با نمك و ادويه و فلفل خوب بهم بزنيد. در ظرفي جداگانه آرد سوخاري ريخته و روي آن هم اندكي نمك و فلفل و پودر سير بريزيد و خوب مخلوط كنيد . ابتدا ماهي را داخل تخم مرغ ها قرار دهيد و بعد داخل آرد گندم فرو ببريد تا يك لايه آرد روي تخم مرغ را بگيرد . مجددا پشت و روي ماهي را تخم مرغ زده و اين بار داخل آرد سوخاري بغلطانيد و در يك تابه روغن ريخته روي حرارت قرار دهيد و ماهي را در روغن سرخ كنيد . شنيسل ها را در ظرفي مناسي چيده و اطراف آن را با چيپس تزئين كنيد.

 

 

 

 


كباب قفقازي با ماهي و ميگو
مواد لازم براي چهار نفر

ماهي بدون استخوان                             5/1 كيلو گرم
ميگو                                                      1 كيلوگرم
پياز خرد شده                                       250 گرم
سير رنده شده                                        4 حبه
زعفران دم شده                                       3 قاشق سوپخوري
ماست                                                   يك پيمانه
روغن مايع                                              نصف پيمانه
آبليمو و آب نارنج                                      نصف پيمانه از هر كدام 
طرز تهيه:

ابتدا سس را آماده كنيد، به اين ترتيب كه پياز و سير خرد شده را داخل ظرفي ريخته و زعفران و ماست را نيز به آنها اضافه كرده و هم بزنيد. سپس روغن مايع، آبليـمو،آب نارنـج، نمك و فلفل را به مواد قبلي افزوده و خوب مخلوط كنيد. ماهي را به قطعات 4 در 4 سانتيمتر برش زده در اين سس قرار دهيد همچنين ميگوها را بعد از تميز كردن و شستن به اين سس اضافه كنيد و خوب مخلوط كرده و بگذاريد 3 تا 4 ساعت داخل اين سس بماند. آن گاه قطعات ماهي و ميگو را بصورت يك در ميان به سيخ بكشيد و روي منقل كباب كنيد و در سيني قرار دهيد و اطرافش را با زيتون، شويد، فلفل دلمه اي و پياز تزئين نماييد.


پلوي چيني با ماهي
مواد لازم براي چهار نفر

برنج                                             3 پيمانه
قارچ                                           300گرم
ماهي آب پز شده                           1 كيلوگرم
جوانه ماش                                   1 پيمانه
كنسرو ذرت                                   1 قوطي
پودر سير                                      1 قاشق چايخوري
رب گوجه فرنگي                             2 قاشق سوپخوري
سويا سس                                   2 قاشق سوپخوري
پياز داغ                                         1 قاشق سوپخوري
زعفران دم شده                             4 قاشق سوپخوري
كره                                              300گرم
نمك و فلفل                                   به ميزان لازم

طرز تهيه:

برنج را شسته به همراه 100 گرم كره و افزودن نمك و فلفل و 6 پيـمانه آب روي حرارت بگذاريدتا به جوش آيد. بعد حرارت را ملا يم كنيد تا آب برنج كشيده شود آنگاه حرارت را خاموش كنيد. بقيه كره را داخل يك عدد تابه ريخته روي حرارت بگذاريد . رب گوجه فرنگي را به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد . پياز داغ روي آن بريزيد، قارچ را نگيني خرد كنيد و به پياز و رب اضافه كنيد و كمي تفت دهيد. پودر سير ، سويا سس و ا قاشق زعفران را نيز به مواد قبلي افزوده ، يك چهارم پيمانه هم آب يا آب ماهي ( اگر در دسترس باشد ) اضافه كنيد و بعد ماهي آب پز شده را به آن ها بيفزاييد. جـوانه ماش و ذرت را به ان اضافه نموده و سپس همه مواد را تفت داده و سپس با پلو دم نمایید .

 

 

 

 

ورود |عضويت
  نظرسنجي
نظرشمادرموردسایت مديريت شیلات چيست؟

 

تعداد جوابها : 428

عالی : 46%
خوب : 22%
ضعیف : 30%
متوسط : 3%

  ارسال  
  كاربران برخط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 30
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 30

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 774144
Visitors بازديد هاي امروز: 224
Visitors بازديد هاي ديروز: 500

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1402/12/29 مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا